Biblioteques en perill d'extinció?Avui, partirem de la base que la formació i la cultura són els que asseguren el creixement econòmic i l'estat del benestar de la societat de la informació.
En el temps d'internet, de xarxes social ; hiperconnexió i infoxicació, són els termes que ens venen al cap.
Les Biblioteques, aquells dificis, sales, plenes de material llibre i ara també tecnològic, veuen qüestionada la seva utilitat.
No és la primera vegada que per mor d'internet ens col·loquen en la possibilitat de desaparèixer. En canvi, a hores d'ara, la existència i dotació de les biblioteques són vitals per la ciutadania. 
És un moment en el qual necessitam alfabetització informacional adequada al nostre nivell. Necessitam poder accedir a la informació de forma efectiva, senzilla i aprendre a avaluar les fonts.
No es tracta d'indrets on nomes podem trobar la "pau" suficient per l'estudi i lectura concentrada, sino que es tracta de llocs d'intercanvi, d’aprenentatge, de participació de la cultura, de la ciència, i perquè no, indrets que poden generar cohesió cituadana i igualtat.
Ens toca deixar de banda aquestes idees obsoletes de "biblioteca" i substituirles per activitat, per retroalimentació, per encontre social i construcció, per cooperació entre diferents entitats públiques i privades. La societat ens reclama, i les biblioteques poden ser les protagonistes del present i del futur.